8/5/12

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ...


Αναταραχή επικρατούσε πρωί πρωί στη δουλειά της κυρίας μου. Όλοι μιλούσαν για το εκλογικό αποτέλεσμα, σχολίαζαν και αφόριζαν ...

Το Διευθυντικό Στέλεχος κατέφθασε με τα καθιερωμένα κουλούρια του, τα οποία έσπευσε να λάβει υπό την προστασία του ο Παχουλός Κύριος.
Εδώ αξίζει να σας ενημερώσω λίγο για τις αλλαγές που έχουν γίνει όσο εγώ έλειπα στην Τουρνέ του Παραδείσου.
Το Διευθυντικό Στέλεχος είναι πλέον Πρώην Διευθυντικό Στέλεχος και τη θέση του έχει καταλάβει η Ξανθιά Κυρία. Παρόλα αυτά το Πρώην Δ/κό Στέλεχος έρχεται μερικές φορές την εβδομάδα μαζί με τα κουλούρια του και μας κάνει παρέα, ασχολούμενο με διάφορες ακίνδυνες δραστηριότητες στον ευρύτερο τομέα της δουλειάς μας ίσα για να μην πλήττει σπίτι του. Οπαδός του Αμόκ το Πρώην Διευθυντικό Στέλεχος και ταγμένο να υποστηρίζει έναν ντενεκέ ονόματι Μυλωνάς, διακήρυξε ότι έδωσε (ακόμα μία φορά) την ευκαιρία στο Αμόκ, παρά τα όσα έχει κάνει ή δεν έχει κάνει...
Εκεί περίπου κινδύνεψε να πιαστεί μαλλί με μαλλί με την Ξανθιά Κυρία, πόθος ο οποίος σιγόκαιγε για χρόνια ολόκληρα και από τις δύο μεριές κατά την άσκηση των Διευθυντικών Ημερών. Ό,τι αποσοβήθηκε για χρόνια και χρόνια, με τις άοκνες προσπάθειες όλων, κινδύνεψε να καταστραφεί σε ένα λεπτό με την ψήφο του Πρώην Διευθυντικού Στελέχους στο Αμόκ και στον μακρυμάλλη Μυλωνά.

Η Ξανθιά Κυρία ήταν σε κρίση από το πρωί. Μάλλον είχαν τελειώσει τα χάπια της αφού χτες όπως φαίνεται πήρε μία χούφτα για να διατηρηθεί ήρεμη και να βγάλει τη μέρα.
Στις 07.40 το πρωί των εκλογών χτύπησε το κουδούνι της η μαμά της, ντυμένη και στολισμένη γκραν, ετών 88, για να την επιπλήξει που κοιμόταν ακόμα και να τη σύρει μισοντυμένη να πάνε να ψηφίσουν.
Θα ψηφίσω και για τον πατέρα σου, της είπε.
Μη προς Θεού, της ανταπάντησε η κόρη, θα βγει άκυρο άμα ρίξεις δύο ψηφοδέλτια!

Μάνα και κόρη πήγαν αχάραγα στο εκλογικό τμήμα και ενώ η Κόρη - Ξανθιά Κυρία έκανε ώρα να βρει το ψηφοδέλτιο που θα έριχνε στην κάλπη, ψάχνοντας και ψάχνοντας μέσα στον κυκεώνα με τα χαρτάκια, η Μαμά - Ξανθιάς Κυρίας είχε βγει στο δευτερόλεπτο βράζοντας που η κόρη της αργούσε.
Γιατί άργησες? ρώτησε την κόρη.
Εσύ γιατί δεν άργησες ? της αντιμίλησε.
Εγώ το είχα έτοιμο και σταυρωμένο από το σπίτι. Ήρθαν τα παιδιά και μου το έδωσαν. Σε σένα δεν έφεραν?

Τι να πει η Ξανθιά Κυρία? Ότι από χρόνια δεν ψηφίζει πια Κλου-Κλου-Ε, όπως η μαμά της και ο προ πολλού αποδημήσας μπαμπάς της?  Τολμούσε? Η μαμά της θα την πλάκωνε στη γκρίνια 60 χρονώ γυναίκα... 60 χρόνια γκρίνια, πώς να αντέξεις? Αναγκάζεσαι να επινοείς τρόπους επιβίωσης!
Τι ψήφισε όμως η Ξανθιά Κυρία σκαλίζοντας και σκαλίζοντας τα χαρτάκια? Όπως ομολόγησε, ήταν ανάμεσα σε Βαμμένο και Μικρή Εξερευνήτρια. Τελικά, προ της κάλπης την κέρδισε η Μικρή Εξερευνήτρια. Παιδί δύο αριστερών η Ξανθιά Κυρία!

Ο Γεροντοκόρος Κύριος με το Βαμμένο Μαλλί πάλι, παραδοσιακά ψήφιζε ΚουΦού, από πάππου προς πάππο. Κάποιες φορές, ελάχιστες, παρεξέκλινε καθώς φυσούσε ο άνεμος προς Αμόκ, αλλά πάντα επέστρεφε στο μεγάλο κόμμα της Κου-Φου. Χτες ψήφισε Ξύριζα κι αυτός και η σύζυγος.
Φτάνει πια με τα δύο μεγάλα κόμματα! ανέκραξε, στην Ξανθιά Κυρία.
Ναι, φώναξε εκείνη, αλλά όχι Ξύριζα, και κόντεψαν να σφαγούν μπροστά μας!

Και θα με ρωτήσετε για τον Παχουλό Κύριο. Ξέρω ότι έχετε περιέργεια. Θα σας λυπήσω...
Διότι σήμερα το πρωί ο Παχουλός Κύριος είχε μετατραπεί σε Σφίγγα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: